1. arkitekcher:

    One Garden, Seven Characters  |  Norell/Rodhe

    Location: Odense, Denmark

    "The scheme for the new House of Fairytales is founded on the idea of a garden populated by seven architectural “characters”. Throughout the garden, a pattern of winding paths give the whole site a cohesive identity, while at the same time breaking it down into manageable parts that can be themed individually. The contrast between this pattern and the surrounding urban fabric will clearly indicate to the visitor that by crossing the border to the site they step into the world of fairy tales. The characters are museum pavilions that are playfully but strategically distributed throughout the garden.

    Each pavilion develops its distinct persona through proportions, materiality and its relation to adjacent landscape elements in the garden. The small scale and varying character of the pavilions puts them in productive dialogue with the authentic buildings in the north corner of the site. Together, the new and the authentic will begin to unfold narratives with ties to both the fairy tales and contemporary culture.”

     

  2.  

  3. Haus der Waldeulen by Riegger Bär Architekten | Posted by CJWHO.com
    Haus der Waldeulen by Riegger Bär Architekten | Posted by CJWHO.com
    Haus der Waldeulen by Riegger Bär Architekten | Posted by CJWHO.com
    Haus der Waldeulen by Riegger Bär Architekten | Posted by CJWHO.com

    cjwho:

    Haus der Waldeulen, Wolfurt, Austria by Riegger Bär Architekten

    Die Waldeulen sind ein Verein zur Förderung der Wald- und Erlebnispädagogik. Der Spielraum Wald dient dabei als ganzheitliche Wahrnehmungsförderung und Sinnesschulung sowie intensive Bewegungserfahrungen in der Natur. Märchenhafte und fantasieanregende Spielmöglichkeiten durch spielerisches Lernen von ökologischen Zusammenhängen. Um dieses Angebot durchgängig d.h. auch bei sehr schlechter Witterung anbieten zu können, ist es erforderlich den Spielraum „Wald“ durch eine Schutzhütte zu ergänzen, in welcher Kinder und Erzieher bei sehr schlechten (nassen/kalten) Witterungsbedingungen Schutz und Aufenthaltsmöglichkeit finden. Die Schutzhütte, der sog. „Waldsetzkasten“ ist als ein von aussen offenes Regal geplant. Die umlaufenden Regalflächen dienen den Kindern z.B. als Aufbewahrungsort ihrer Waldfundstücke, als Insektenhotel oder gar als Futterstelle für die Waldbewohner. Im inneren beherbergt der „Waldsetzkasten“ einen geschlossenen Raum der in den oben beschriebenen Fällen zum Aufwärmen und zum Jausen dient. Vorgelagert zu diesem Bereich befindet sich ein offener, jedoch gedeckter Unterschlupf.

    Photography: Adolf Breuter

    CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe

     

  4.  

  5.  

  6.  

  7. subtilitas:

    Tato Architects - House in Itami, 2012. Note how the furniture is integrated into the staircase; the daybed, side-table, and dresser all double as stair treads. Via, photos (C) Koichi Torimura.

     

  8.  

  9. functionalforms:

    Ólafur Arnalds - Ljósið

     
     

  10. fer1972:

    Porn for the Whole Family: Collages by Brian Steinhoff

     


  11. bestpal:

    Isn’t it so great to be the most beautiful person in the world? not that you would know cause it’s me but can you imagine?

    (via iwillmindfuckyou)

     

  12. themanliness:

    Neut House | Source | More

    (via plasticarch)

     

  13.  

  14. ryanpanos:

    Juvet Landscape Hotel | Daniel Seljebo

     

  15. (Source: kevc, via birthofasupervillain)